mit CBS HD praktik ophold hos prostole

I forbindelse med studiet HD på CBS var jeg i praktik ophold hos Prostole og . Her vil jeg give et referat af opholdet, både de dårlige og gode sider til gavn for andre studerende i fremtiden. Stedet passede fint med mit studie fordi Prostole er en relativ ny virksomhed på markedet. De er stadig i vækstfasen og der er hermed mange åbne veje de kan gå. At være en del af denne fase er ideel, fordi jeg ser i praksis hvordan en virksomhed udvikler sig. Som er netop det som vi arbejder med på studiet. 

 

Hvem er prostole

Prostole  blev etableret for nogle år tilbage af to partnere med baggrund i It og Økonomi. De har valgt at specialisere sig i niche marked indenfor kontorstole og konferencestole. Det er et marked som er meget konkurrencebetonet med nogle ret store spillere, hvilket gør det til et svært marked et etablere sig i. Indefor denne branche er det primært kontorer man servicere men også private som følge af Corona hvor hjemmearbejde er blevet mere udbredt. Typisk tilbyder virksomhederne et total sortiment af kontormøbler alt fra reoler, loungemøbler, kantinemøbler med mere. Så det er faktisk et meget specifikt sortiment Prostole har. Som også udelukker dem fra en række kunder. De fortæller selv at årsagen til dette er at de gerne vil starte ud med først at etablere et udvalg indenfor de mest udbredte produkter. Det er lykkedes dem at få gode forhandler aftaler med Rovo, Malmstolen og Kohl. Producenter fra Tyskland og Sverige, hvor Malmstolen er lidt etablere på det danske marked. 

 

Min Rolle som forretningsudvikler

Der er nok at tage fat om og det handler også lidt om hvad man klare. Det positive ved en lille virksomhed er at der ikke er begrænsninger på de opgaver man kan lave. I større virksomeheder arbejder man typisk under firkantede rammer, hvor de forskellige afdelinger hver hver deres ansvar. Man kan ende ud med kedelige standardiserede opgaver. Da de ikke kan betro større opgaver til en som er ny, man fungere hermed blot som en støtte med adhoc opgaver til de fultidsansatte. Alle processer er udviklet og man arbejder under disse. 

 

Fordele ved en lille virksomhed

Fordelen ved at mit praktiksted er nyetableret er at man får mange spændene opgaver man ikke kunne have fået i en større virksomhed. De kan sætte en til alt fra at udføre sælger arbejde, til SEO arbejde, lave markeds research og komme op med nye strategier for at ekspandere på markedet. I min tid hos dem fik jeg mange forskellige opgaver. Man kunne godt mærke at de selv manglede erfaring indenfor mange områder og selv vidste lige så lidt som mig indenfor meget. HVilket er ulempen, da man i en større virksomhed har styr på tingene og de kan lære fra sig. 

 

Forskel på skole og erhvervslivet

Jeg indså hurtigt at det ikke blot handlede om at anvende teorien fra studiet. Det kunne de ikke helt forstå, de gik meget op i konkrettte tiltag. En SWOT analyse var meget spændene, men hvordan hjalp det dem med konkret at skabe mersalg. Så det krævede fra en at man gik hele vejen med det man lavede. Det åbnede op for en helt ny måde at tænke på, man skulle gå i detaljerne med hver eneste punkt. Hvem skal man kontakte og hvad skal man sige til dem. Der er mange aspekter man faktisk ikke havde tænkt over. Hvilket gjorde at jeg fik en bedre fornemelse af hvad en forretningsplan og markedsresearch egentlig er.